• Novinky

            • Rady rytiera Výživníka

            • Našich prváčikov navštívili rytier Výživník, princezná Nitôčka a jej otec – kráľ. Kráľ sa veľmi bál o svoju dcéru, princeznú Nitôčku, pretože princezná priberala, bola často chorá, bolelo ju brucho a zuby. Rytier Výživník dal kráľovi cenné rady a kráľ hneď pochopil, čo má urobiť na záchranu zdravia princeznej Nitôčky. Aby aj naši prváci pochopili, čo kráľovi rytier poradil, museli sme všetci odcestovať na rytierov Ostrov výživy. Žiaci sa na ostrove dozvedeli zaujímavé informácie o zdravých potravinách, naučili sa, z čoho sa potraviny skladajú. Tiež zistili, ktoré potraviny nášmu telu pomáhajú, ktoré mu škodia.

              Po tom, ako sa žiaci tieto informácie dozvedeli, bolo ich úlohou triediť potraviny do potravinovej pyramídy a rozlišovať ich podľa toho, do akej miery sú zdravé. Veríme, že aj vďaka tejto aktivite sa naši prváci naučili, že síce sladkosti, čipsy a sladené nápoje chutia výborne, ale nášmu zdraviu vôbec neprospievajú. 

              Mgr. Ivana Tešlárová

              Mgr. Lucia Pavlove

            • EkoAlarm - 2. online vzdelávanie

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album EkoAlarm - 2. online vzdelávanie. Vzdelávania sa zúčastnili všetci žiaci našej školy. Získali nové vedomosti o plastoch, ich značení, separácii aj likvidácii. Nabudúce nás čaká téma ako odpad vôbec nevytvárať. 

              Ďakujeme pani Michaele Novisedlákovej z mimovládnej organizácie CEEV Živica za užitočné informácie. 

              Mgr. Anna Belková

            • OZNAM

            • Vážení rodičia,
              dňa 12. 01. 2023, t. j. vo štvrtok sa uskutoční Deň otvorených dverí v čase od 14:00 do 16:00 hod. v budove 1. a 2. stupňa. Tento čas môžete využiť na osobné stretnutia s vyučujúcimi, ktorí Vám budú k dispozícii.

              ZŠ s MŠ Závadka nad Hronom