• Novinky

            • 2%

            • Vážení rodičia,

              opäť po roku sa na Vás obraciame s prosbou o darovanie 2% z daní pre OZ Z@vináč, ináč Vaše 2% ostávajú v štátnom rozpočte. Finančné prostriedky od rodičov sa využívajú výlučne na organizovanie školských a mimoškolských aktivít v základnej škole. Preto Vás prosíme, zvážte túto možnosť a podieľajte sa aj takouto formou na rozšírení ponuky aktivít pre Vaše deti. Budeme radi, ak oslovíte aj zamestnaných ľudí z Vášho okolia. Ak sa rozhodnete podporiť naše OZ, požiadajte ekonóma Vašej firmy o Vyhlásenie o poukázaní zaplatenej dane. Toto vyhlásenie pošlite po dieťati do školy. Môžete o poukázanie 2% daní požiadať aj ekonóma vo Vašej firme. V tom prípade mu poskytnite tieto informácie: IČO 42189331, právna forma: Združenie, názov: Z@vináč, adresa: Hviezdoslavova 30, 97667 Závadka nad Hronom.

              Ďakujeme. 

              Mgr. Hrušková Dagmar

            • Zimné športy máme radi - 1.st.

            • Zapadne kraj bielym snehom,

              púšťame sa dolu brehom,

              hurá, s vetrom opreteky,

              mihajú sa čierne smreky,

              zamihá sa v očiach svet,

              to je cesta, to je let!

              Nezostali sme len pri veršoch a snehovú nádielku naši školáci využili na skvelú sánkovačku. Deti vzali sánky, boby, klzáky a s radosťou sa spúšťali z kopca. Bol nádherný deň, slnko svietilo, snehu bolo dostatok a deti sa nevedeli nasýtiť zimných hier. Neprekážal im ani mráz, ktorý ich štípal na líčkach. Veď zima a sneh je len chvíľu. Tak sa poďme sánkovať :)

              Mgr. Erika Kollárová

            • ŠikanovaNIE!

            • Šikanovanie sa v súčasnosti stáva vážnym problémom, ktorý sa prejavuje v školách a ktorému je potrebné venovať neustálu pozornosť. Šikana sa môže týkať všetkých vekových kategórií a práve z tohto dôvodu poctivo pristupujeme k prevencii šikanovania už aj u žiakov, ktorí navštevujú prvý stupeň.

              Naši tretiaci a štvrtáci sa s pojmom šikanovanie už stretli. Nebolo teda pre nás prekvapením, že tento pojem dokázali hravo vysvetliť. Našou úlohou však bolo nasmerovať vyučovaciu hodinu tak, aby žiaci pochopili, že šikanovanie nemôžeme tolerovať. Práve preto sme sa so žiakmi venovali nácviku riešenia situácií, do ktorých sa môže dostať každý z nich. Žiakov sme naučili, ako by sa mali zachovať v skutočnom živote, keď sú obeťami šikanovania alebo svedkami neprávosti voči slabším.

              Žiaci druhého a prvého ročníka sa učili o šikanovaní hravou formou. Vypočuli si krátky príbeh o Zuzke a Alžbetke, ktorý im problematiku pútavo objasnil. Dokonca sa z nich na chvíľu stali aj malí herci. Do rúk totiž dostali obrázkové kartičky a podľa nich zahrali scénky, ktorých cieľom bolo naučiť ich zastať si slabších, postaviť sa na odpor agresorovi a požiadať dospelých o pomoc.

              Mgr. Ivana Tešlárová

              Mgr. Lucia Pavlove

            • Krásne nedeľné popoludnie

            • Dňa 21. 01. 2024 (t. j. v nedeľu) sme sa, žiaci s geocachingu a turistického krúžku, vybrali na krásny výlet do Brezna autobusom. Tam sme sa rozdelili na tých, ktorí šli hľadať kešky s pani učiteľkou Mgr. Annou Jirku a korčuliarov s pani učiteľkou, PaedDr. Zuzanou Škutovou. „Keškári“ prešli po Banskom Chodníku. Vonku bolo nádherne, slniečko svietilo, tak si to krásne vychutnali. Korčuliari šli korčuľovať do Arény. Niektorí korčuľovali výborne, no boli i takí, ktorým to šlo kúsok horšie, resp. stáli na korčuliach po prvýkrát. Tu by sme chceli oceniť pomoc skúsenejších korčuliarov, pretože ochotne pomohli slabším a, samozrejme, aj nám. Naozaj im patrí veľké ĎAKUJEME! Cesta domov autobusom ubehla veľmi rýchlo. Plní zážitkov a smiechu sme sa unavení vrátili domov.

              PaedDr. Zuzana Škutová

              Mgr. Anna Jirku