• Novinky

            • Národná linka na pomoc deťom v ohrození VIAC AKO NI(c)K

            • Sociálna izolácia, šikana, samota, depresia, ale aj vzťahové otázky – to sú situácie, s ktorými sa deti často stretávajú. Deti však častokrát nevedia, na koho sa obrátiť a požiadať o pomoc. Práve preto sme radi, že dňa 06. 05. 2024 prijala pozvanie do našej školy Ing. Veronika Matisová, ktorá je koordinátorkou ochrany detí pred násilím v ÚPSVaR v Brezne. Porozprávala žiakom šiesteho a siedmeho ročníka o Národnej linke na pomoc deťom v ohrození – VIAC AKO NI(c)K. 
              Viac, ako NI(c)K, je linka pre mladých ľudí do 18 rokov, ktorí sa ocitli vo vážnej situácii a hľadajú pomoc alebo niekoho, s kým sa môžu porozprávať a poradiť. Cieľom bezplatnej linky je pomáhať nepretržite, aby sa na ňu deti mohli s dôverou kedykoľvek obrátiť a nájsť riešenie ich situácie. Práve preto funguje 24 hodín denne 7 dní v týždni. Vyškolení odborníci pomáhajú deťom prostredníctvom bezplatnej online komunikácie, preto nás teší, že aj naši žiaci sú o tejto linke informovaní, a budú ju môcť v prípade potreby využiť. 


              Mgr. Lucia Pavlove
              PaedDr. Zuzana Škútová

            • Jar Kláry Jarunkovej v Šumiaci

            • Dňa 30. 4. 2024 sa v malebnej dedine pod Kráľovou hoľou uskutočnila recitačná súťaž Jar Kláry Jarunkovej v Šumiaci. Každoročne sa naša škola zapája do tejto súťaže a ani tento rok tomu nebolo inak. Našu školu reprezentovali tri úžasné recitátorky. Súťažilo sa v troch kategóriách v prednese poézie a prózy. V druhej kategórii v prednese poézie nás zviditeľnila Petra Nosková, žiačka 5. A triedy, ktorá sa umiestnila na 3. mieste, v tretej kategórii v prednese prózy Kiara Petrovičová, žiačka 8. A triedy a v tretej kategórii v prednese poézie si 1. miesto vybojovala Timea Petrovičová, žiačka 8. A triedy. 
              Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy a srdečne blahoželáme.

              Mgr. Andrea Mecková