• Novinky

            • Zimné športy máme radi - 2. st.

            • Deň pred polročnými prázdninami si žiaci druhého stupňa spríjemnili stavaním netradičných stavieb zo snehu. Piataci vytvorili krásnu korytnačku aj s mladými, šiestaci na piedestál postavili futbalovú loptu, siedmaci sa ponorili do praveku a vymodelovali zo snehu vyhynuté zviera, šiestaci vytvorili spadnutého krasokorčuliara, deviataci veľkú šálku s lyžičkou. Tvorivosť a chuť do práce nám nechýbala a slniečko sa na nás smialo. S pocitom dobre vykonanej práce sme sa rozišli na prázdniny. 

              Mgr. Anna Belková

              Mgr. Mária Hrablayová

            • Zimné športy máme radi - 1.st.

            • Dňa 03.02.2022 naša škola organizovala akciu s názvom ,,Zimné športy máme radi". Žiaci prvého stupňa sa po druhej vyučovacej hodine presunuli na lyžiarsky vlek Košariská, kde sa s veľkou radosťou pustili do sánkovania a bobovania. Žiaci boli z akcie nadšení. Prialo nám aj krásne slnečné počasie.

              Mgr. Erika Kollárová

            • Zimné radovánky - ŠKD

            • Krásne zimné počasie a dostatok snehu nám v tieto dni umožňujú realizovať zimné aktivity a to: návšteva klziska, guľovanie, stavanie snehuliakov a sánkovanie. Najväčšiu radosť deťom robí sánkovanie, resp. šmýkanie na klzákoch. Pozrite, ako si to deti užívali... 

              Mgr. Helena Elena Dilská 

            • OZNAM

            • Banskobystrický samosprávny kraj Vás pozýva na podujatie „Online burza stredných škôl BBSK“, zamerané na predstavenie a výber strednej školy pre žiakov základných škôl v našom kraji.

              Cieľom podujatia je prezentovať všetky prihlásené stredné školy v Banskobystrickom kraji. Žiaci základných škôl, ale aj ich rodičia sa prostredníctvom pripravených príspevkov dozvedia viac o možnostiach štúdia na stredných školách, podmienkach prijatia, priebehu prijímacích skúšok aj o následnom uplatnení.

              Podujatie sa bude realizovať v dňoch 9.2. – 18.2.2022 - prostredníctvom YouTube a online diskusií pre žiakov a rodičov priamo so zástupcami jednotlivých stredných škôl.

              Harmonogram podujatia prikladáme v prílohe. Po odprezentovaní jednotlivých škôl bude priestor na kladenie otázok a získanie bližších informácií o školách, o ktoré sa žiaci a ich rodičia zaujímajú.

              Všetky podrobnejšie informácie budú uvedené aj na stránke www.idemnastrednu.sk

              Harmonogram-OBSS-1.pdf​​​​​​​

              PaedDr. Zuzana Škútová

            • Princezná Nitôčka v 1.A

            • V piatok 28. 01. 2022 zavládla v 1.A príjemná rozprávková atmosféra. Navštíviť nás prišiel sám pán kráľ so svojou dcérou – princeznou Nitôčkou. Pohybová hra „Kde bolo, tam bolo“,žiakov preniesla do rozprávkového sveta. Potom princezná Nitôčka žiakom porozprávala príbeh o tom, ako začala byť veľmi neposlušná a nič jej nebolo dobré. Namiesto ovocia a zeleniny jedla len samé maškrty – zmrzlinu, koláče, čokolády, bábovky, lízanky, cukríky, keksíky a všakovaké iné maškrty. Žiaci si zahrali edukačnú hru „Ako princezná Nitôčka tučnela“ – triedili predmety podľa určenej farby, tvaru a veľkosti do pripraveného vrecka. Žiaci sa tak dozvedeli, že vplyvom nezdravej výživy sa z princeznej Nitôčky stala najprv nitka, potom niť, neskôr bola ako vlna a nakoniec ako klbko vlny. Na záver žiaci prostredníctvom svojho výtvarného prejavu pomohli ustarostenému kráľovi. Svojimi obrázkami mu dali cenné rady. Poradili mu, aby princezná Nitôčka jedla veľa ovocia a zeleniny, športovala a aby nezabúdala na časté prechádzky v prírode.

              Za spoluprácu pri organizovaní akcie ďakujeme sociálnej pedagogičke Mgr. Lucii Pavlove.

                                                                                                    Mgr. Ivana Tešlárová

            • NÁVRAT DO ŠKOLY

            • Na základe oficiálneho vyjadrenia ministra školstva sa od 10. januára 2022 obnoví prezenčná výučba pre všetkých žiakov školy.

              Nástup do školy je ráno v čase od 7:30 do 8:00 hod.

              Pri nástupe žiaka je potrebné predložiť “ Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“. Rodič formulár odošle elektronicky cez EduPage alebo žiak tlačivo odovzdá  v papierovej  forme  v pondelok 10.1.2022. Taktiež je potrebné otestovanie každého žiaka domácim samotestom pred nástupom do školy a následne každý pondelok a štvrtok počas vyučovania.

              Škola sa bude riadiť manuálom Školský semafor.

              Nájdete ho tu https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/.

              V škole zároveň ostáva v platnosti podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva povinné nosenie rúšok. Prekrytie horných dýchacích ciest nie je povinné pre deti v materskej škole, osoby so závažnými poruchami autistického spektra, ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím, pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov pri vzdelávaní takýchto žiakov. Celú vyhlášku si môžete pozrieť tu:  https://www.minv.sk/.../vestnik_vlady_sr.../vyhlaska_262.pdf .

              V prevádzke bude MŠ, ŠKD aj školská jedáleň.

              Tlačivo na stiahnutie: Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti(1).docx

              Vedenie školy

            • Pytagoriáda

            • Dňa 8.12.2021 sa uskutočnilo školské kolo Pytagoriády v kategórii P3 a 9.12.2021 v kategórii P6. Naši žiaci si vyskúšali vzhľadom na aktuálnu situáciu riešiť matematické úlohy online cez portál EduPage. Mladší v škole, starší v pohodlí domova. Dnes prišli oficiálne výsledky a veľmi nás potešili.

              Z mladších žiakov boli úspešnými riešiteľmi Jakub Minarovič, Šárka Molotová, Sebastián Šnek a Tomáš Citterberg. Postupujú do okresného kola, ktoré sa uskutoční 29.3.2022.

              Zo starších žiakov boli úspešnými riešiteľmi Timea Petrovičová, Kiara Petrovičová a Richard Frgelec. Postupujú do okresného kola, ktoré sa uskutoční 30.3.2022.

              Všetkým súťažiacim gratulujem a v okresnom kole im všetci budeme držať palce. 

              Mgr. Belková Anna 

            • Polomské štyri zvony

            • Dňa 24. novembra 2021 sa konala v Základnej škole v Polomke súťaž vo vlastnej literárnej tvorbe: "Polomské štyri zvony". Téma znela: "V zdravom tele - zdravý duch!". Do súťaže sa zapojila žiačka VI. A triedy - Timea Petrovičová. Napísala krásnu báseň - "Dnešný svet", s ktorou získala krásne prvé miesto.

              BLAHOŽELÁME

              PaedDr. Zuzana Škútová

            • Mikuláš v ŠKD

            • Keďže svätý Mikuláš nemohol osobne prísť medzi deti, poslal im poštou veľké vrece darčekov - bolo že to radosti... 

              Spoločne sme sa zahrali a veselo si  zaspievali.

              Mgr. Helena Elena Dilská 

            • Olympiáda v anglickom jazyku

            • Posledný novembrový týždeň sa uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Veľká pochvala patrí všetkým zúčastneným, ktorí si dobrovoľne napísali dlhý a náročný test.

              S radosťou oznamujeme, že

              v kategórii 1A pre 5.-7. ročník vyhrala Timea Petrovičová zo 6.A triedy,

              v kategórii 1B pre 8.-9. ročník vyhral Michal Lukáč z 8.A triedy.

              Výhercom blahoželáme, prajeme veľa zdaru v okresnom kole, ktoré sa uskutoční v januári 2022.

              A všetkým zúčastneným ďakujeme za ich snahu a energiu.

              Mgr. Lýdia Melnová

            • Mikuláš

            • Dnes je sviatok sv. Mikuláša. Ráno sme si zapálili na našom adventnom venci druhú sviečku a čakali sme, či k nám zavíta Mikuláš. Žiaci netrpezlivo očakávali jeho príchod. Toto čakanie sme si spríjemnili kvízom, v ktorom boli zaujímavosti o sv. Mikulášovi. Tento čas sme vyplnili spievaním piesní o Mikulášovi a maľovaním obrázka sv. Mikuláša. Prezentáciou o adventnom období sme ukončili dnešný sviatočný deň.

              Mgr. Ivana Tešlárová

              Mgr. Ľudmila Kuklicová

            • OZNAM

            • Vážení rodičia!

              Podľa vyhlášky RÚVZ v Banskej Bystrici č. 270 od 1.decembra 2021  prechádzajú triedy 2.stupňa základných škôl v okrese Brezno a Banská Bystrica na DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE.

              Dištančné vyučovanie bude zatiaľ prebiehať podľa riadneho rozvrhu hodín.

              V prípade potreby kontaktujte triedne učiteľky.


              1. stupeň pokračuje v dištančnom vzdelávaní do 03.12.2021.


              https://www.minv.sk/.../vestnik_vlady_sr.../vyhlaska_270.pdf

                                                           Vedenie školy

            • iBobor - internetová súťaž

            • Začiatkom októbra sa žiaci našej školy zúčastnili tréningového kola súťaže iBobor. Po tréningu si overili svoje vedomosti, zručnosti a schopnosti v celoslovenskom kole, ktoré prebiehalo od 8.11. do 13.11.2021. Súťažné úlohy boli zamerané na matematiku, logiku aj informatiku.

              Mladší žiaci súťažili v kategórii Drobec, úspešným riešiteľom bol Jakub Minarovič.

              Starší žiaci súťažili v kategóriách Benjamín a Kadet, úspešnou riešiteľkou bola Timea Petrovičová.

              Všetkým riešiteľom ďakujeme za účasť a úspešným riešiteľom gratulujeme.

              Mgr. Anna Belková

            • Zdravá výživa

            • V rámci propagácie zdravého životného štýlu sme na našej škole vyhlásili súťaž: Najkrajší plagát o zdravej výžive. Veľkosť plagátu bola určená na formát A2. Súťažili žiaci prvého stupňa v kolektívoch – svojich triedach. Fantázii sa medze nekladú a týmto heslom sa riadili aj naši žiaci. Nápady boli od výmyslu sveta. Jedni otláčali ovocie a zeleninu, druhí ho kreslili, lepili, vymaľovávali, uplietli ho z farebného papiera alebo mu vdýchli tvár, prípadne k nemu ešte čosi pridali.
              Porotu tvorili žiaci druhého stupňa. O výtvoroch rozhodli nasledovne:
              1. miesto:   4.A
              2. miesto:   1.A
              3. miesto:   3.A
              Tvorivosť: 4.B
              Najfarebnejší plagát: 3.B
              Najzaujímavejší nápad: 2.A

              Výhercom blahoželáme!
              Za pomoc pri sprostredkovaní hlasovania na druhom stupni ďakujeme pani sociálnej pedagogičke Mgr. Lucii Pavlove.

              Mgr. Ivana Tešlárová a Mgr. Alena Dudášová

            • OZNAM

            • Oznamujeme Vám, že Základná škola s materskou školou, Hviezdoslavova 30, Závadka nad Hronom, so súhlasom zriaďovateľa

               

              v dňoch  30.11.2021 – 03.12.2021 vyhlasuje riaditeľské voľno

               

              podľa zákona 245/2008 Z. z. §150, ods.5.

              Počas uvedených dní škola prechádza na dištančný spôsob výučby.

               

              Materská škola, ŠKD a školská jedáleň počas riaditeľského voľna nebudú v prevádzke.

                                                                  

              Vedenie školy

            • Medzinárodný deň školských knižníc

            •      Ani tohto roku sme nezabudli na narodeniny všetkých školských knižníc. Každoročne si ich pripomíname štvrtý októbrový pondelok. Medzinárodný deň školských knižníc bol prvýkrát vyhlásený Dr. Blanche Woolls, prezidentkou Medzinárodnej asociácie školského knihovníctva, v roku 1999.

                   Kvôli nepriaznivej epidemiologickej situácii sme nemohli navštíviť našu školskú knižnicu, ale napriek tomu si žiaci špeciálnych tried 2. stupňa symbolicky pripomenuli tento deň pár aktivitami. Témou týchto aktivít boli rozprávky. Žiaci bez problémov zvládli interaktívne cvičenie „Ako dobre poznáš rozprávky?“. Ďalšou aktivitou, pri ktorej sa žiaci zabavili, bolo poskladať rozprávkové puzzle, určiť o akú rozprávku ide a nakoniec puzzle vyfarbiť a nalepiť. Verím, že jedna vyučovacia hodina venovaná knihám, nebol premárnený čas.

              Mgr. Slávka Pohančaníková