• Novinky

            • OZNAM

            • Riaditeľstvo základnej školy s materskou školu oznamuje, že od stredy 10.11. 2021 do piatku 12.11.2021 triedy 1.A, 3.A a 4.B prechádzajú na dištančný spôsob výučby.
              V prípade akýchkoľvek otázok kontaktujte triednych učiteľov.

            • OZNAM

            • Oznamujeme Vám, že Základná škola s materskou školou, Hviezdoslavova 30, Závadka nad Hronom
               
              dňa 09. 11. 2021 vyhlasuje riaditeľské voľno

              z prevádzkových dôvodov podľa zákona 245/2008 Z. z. §150, ods.5. 
              Materská škola, ŠKD a školská jedáleň počas riaditeľského voľna nebude v prevádzke.
                                                                  

              Vedenie školy

            • OZNAM

            • Riaditeľstvo základnej školy s materskou školu oznamuje

              žiakom základnej školy,

              že pred nástupom do školy po jesenných prázdninách je potrebné otestovať sa domácimi antigénovými samotestami, ktoré si rodičia prevzali v škole.

              Podmienkou nástupu do školy v utorok 2. novembra 2021 bude negatívny antigénový test.

              V prípade akýchkoľvek otázok kontaktujte triednych učiteľov.

            • Poď s nami súťažiť...

            • Dňa 6. októbra prebehlo tréningové kolo informatickej súťaže iBobor. Od 8. novembra začína súťaž po jednotlivých kategóriách. V pondelok budú súťažiť ôsmaci a deviataci v kategórii KADET, v utorok tretiaci v kategórii DROBEC, v stredu šiestaci a siedmaci v kategórii BENJAMÍN. Ak ešte nie si prihlásený na súťaž a chceš si overiť svoje vedomosti a zručnosti, prihlás sa. 

              Mgr. Anna Belková

            • Týždeň zdravej výživy

            • Osvojenie si zásad zdravého životného štýlu v detskom veku je predpokladom dobrého zdravia nielen počas detstva a dospievania, ale aj v dospelosti.

              Týždňom zdravej výživy, ktorý prebiehal na našej škole od 18.10. do 22.10. 2021 pri dodržaní protiepidemiologických opatrení, sme hravou formou motivovali žiakov druhého stupňa k vyváženému životnému štýlu, správnym stravovacím návykom a podporili ich záujem o pohybové aktivity. Žiaci získali praktické informácie v súvislosti s hygienou potravín v bežnom  živote, informácie o rizikách nevhodného stravovania, plánovali a realizovali jednoduché projekty v oblasti výživy, prezentovali a obhajovali výsledky svojich prác, aplikovali vedomosti o ovocí a zelenine pri príprave optimálnej sezónnej desiaty/jedla v priebehu dňa. Naučili sa dodržiavať správne hygienické postupy pri manipulácii s potravinami, správne uskladniť rôzne potraviny v chladničke i mimo nej, odlíšiť potraviny čerstvé, trvanlivé, pokazené, posúdiť dátum spotreby konkrétnych potravín podľa jeho vyznačenia na obale, dodržiavať správne hygienické návyky v súvislosti s prevenciou ochorení.

              Ocenením jednotlivých tried, za účasť na aktivitách o zdravej výžive, boli diplomy. Najkreatívnejší triedny kolektív, 6. A trieda, bola okrem diplomu odmenená aj vecnou cenou.

              Veríme, že aktivity realizované v priebehu týždňa pomôžu deťom prehodnotiť ich nesprávne stravovacie návyky a motivovať k pozitívnej  zmene.

              Mgr. Marta Liptáková

            • Beh pre zdravie

            • 19.10.2021 v utorok sa na našej škole konal „Beh pre zdravie“. Behu zdravia sa zúčastnili žiaci 1. stupňa. Dievčatá a chlapci behali na futbalovom ihrisku, kde bola pripravená bežecká dráha. Súťažilo sa v dvoch kategóriách: žiaci 1. a 2. ročníka v I. kategórií a žiaci 3. a 4. ročníka II. kategórií.  Športové dopoludnie na futbalovom ihrisku splnilo svoj účel, aj keď všetci nemohli vyhrať, na tvárach deti bolo vidno úsmev a radosť. Najlepší vo svojich kategóriách boli odmenení diplomom a medailou.  

               

              Vyhodnotenie:

               

              1.Kategoria – 1. miesto-  Puška Radko           

                                     2 .miesto-  Anderková Karin

                                     3.miesto-   Eremiáš Julko

               

              2.Kategória-   1.miesto-   Pačanová Anežka

                                     2.miesto-   Pavlovský Nikolas

                                     3.miesto-   Mihálik Milan

              Mgr. Ivana Tešlárová

              Mgr. Alena Dudášová

            • Zber papiera

            • ZŠ s MŠ Závadka nad Hronom oznamuje, že sa v pracovných dňoch od 19.10.2021 do 26.10.2021, v čase od 14:30hod. do 15:30hod. sa uskutoční zber papiera a kartónu v šatni budovy I. stupňa ZŠ.

              Papier a kartón je potrebné pevne zviazať a na viditeľné miesto napísať meno, priezvisko a triedu žiaka, ktorý do zberu prispieva. Po skončení zberu budú žiaci, ktorí nazbierajú najviac papiera a kartónu odmenení.

              Všetkým vopred ďakujeme za účasť na zbere!

              Mgr. Elena Helena Dilská

            • Výstava jesenných plodov 2021

            • Rozdala už pani Jeseň deťom sladké dary, 
              ponúkla ich pohárikom kompótovej šťavy. 
              Odletela nebadane na jesennom vetre, 
              hľaďte, deti, padá lístie, obliekajte svetre. 

              S návratom do školských lavíc k nám zavítala jeseň. Do jesenného šatu sa obliekla aj naša škola. Žiaci prvého stupňa v rámci výtvarnej výchovy a pracovného vyučovania vytvorili nádherné ozdoby z našich záhrad a lesov. Nechýbali tu voňavé jabĺčka či hrušky, ale aj iné pestrofarebné ovocie, zelenina, šišky či vetvičky. Výstava hýrila všetkými farbami a vôňami a skrášlila nám priestor školy. 

              Mgr. Ivana Tešlárová    

            • Vedecký kuriér

            • Cieľom Vedeckého kuriéra je ukázať žiakom vedeckú prácu a nadchnúť ich pre vedu a výskum. Prostredníctvom tejto aktivity si mohli, dňa 29. 09. 2021, žiaci našej školy vyskúšať pokusy z fyziky. Uskutočnili zaujímavé pokusy s magnetmi, elektrickým nábojom a kvapalinami. Pracovali s nadšením a na ich tvárach bolo vidieť radosť a zvedavosť. 

            • Pravda o drogách - prednáška

            • „Skutočným riešením je poznať fakty a nie začať užívať drogy.“

              Vo svete sa o drogách veľa hovorí – na uliciach, v školách, na internete a v TV. Drogy každoročne ničia a ruinujú milióny ľudských životov. Čo by sme mali o nich vedieť? O tom nám prišla, dňa 29. 09. 2021, porozprávať pani doktorka MUDr. Katarína Vasilová z organizácie „Slovensko bez drog – Pravda o drogách“. Žiaci sa dozvedeli informácie o škodlivosti drog, aký dopad má užívanie drog na ľudský organizmus, prečo DROGY nie sú pre nikoho skutočným riešením na problémy, s ktorými zápasí napr. na problémy v škole, známky, rozchod s priateľom/priateľkou, nesmelosť, nuda, odlišnosť atď.

              Ďakujeme pani doktorke, že si našla čas a zavítala medzi nás.

              „Žiadne bohatstvo na svete sa nedá zrovnať so zdravým telom.“

              PaedDr. Zuzana Škútová

            • OZNAM

            • Oznamujeme Vám, že Základná škola s materskou školou, Hviezdoslavova 30, Závadka nad Hronom

               

              dňa 30. 09. 2021 vyhlasuje riaditeľské voľno

               

              z prevádzkových dôvodov podľa zákona 245/2008 Z. z. §150, ods.5.

              Materská škola, ŠKD a školská jedáleň počas riaditeľského voľna nebude v prevádzke.

                                                                  

              Vedenie školy

            • Beseda s policajtom

            • Dňa 24.09.2021 sa na našej škole uskutočnila beseda s OR PZ Brezno, ktorú viedla npor. PhDr. Slávka Piliarová. Beseda bola určená pre žiakov tretieho a štvrtého ročníka – pod názvom „Čo robím, keď ma nik nevidí“. Jej hlavnou témou bola prevencia proti drogám. Formou besedy sa žiaci viac dozvedeli o škodlivosti užívania drog. O tom, že beseda deti zaujala, nikto nepochyboval. Kládli rôzne otázky. Rozhovorili sa o svojich zážitkoch s ľuďmi, ktorí užívajú drogy. 

              Mgr. Ivana Tešlárová

            • Divadelná Chalupka

            • Dňa 16.9. 2021 sa v Spoločenskom dome uskutočnilo rozprávkové predstavenie pre našich žiakov od 1. po 5. ročník. Divadelníci si pripravili rozprávkovú hru O Zlatovláske. Žiakom sa predstavenie páčilo. Reagovali na podnety, ktoré boli v rozprávke. Záverečný aplauz bol pre hercov najkrajšou odmenou za ich vykonanú prácu.

              Mgr. Ľudmila Kuklicová

            • Súťaž RECYKLOHRY

            • Pre všetkých súťažechtivých tu máme, v spolupráci s projektom Recyklohry, súťaž v zbere starých mobilov:

              SMS- Starý mobil sem!

              Zber starých mobilov bude trvať do 30.10.2021.

              A o čo hráme? Hráme o mnoho krásnych cien – tablety pre najlepších zberačov, predplatné environmentálneho časopisu Stromáčik pre 15 detí, 85 kníh  a tiež finančnú odmenu 1000 Eur na financovanie zeleného projektu pre 5 škôl…..
              Ako na to? Stačí keď prinesieš do školy starý nefunkčný mobil a odovzdáš ho svojej triednej pani učiteľke alebo koordinátorke ENV Mgr. Citterbergovej. Čím viac mobilov prinesieš tým je Tvoja šanca na výhru väčšia.


              Tak neváhaj, lebo novučičký tablet môže byť aj tvoj! 

            • OZNAM

            •         Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou v Závadke nad Hronom oznamuje rodičom žiakov, ktorí mali záujem o antigénové samotesty, aby si tieto prišli prevziať osobne 13. 09. 2021, t. j. v pondelok do priestorov školy v čase od 8:00 hod. – 15:30 hod.

              Vedenie školy

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022

            •      Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou v Závadke nad Hronom oznamuje, že slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční 02. septembra 2021, t. j. vo štvrtok, v  priestoroch školy o 9:00 hod.

              Žiaci 1. ročníka môžu prísť v doprovode len jedného rodiča za dodržania epidemiologicko-hygienických opatrení, t. j. je potrebné mať rúško.

              Žiaci 2. – 9. ročníka sa stretnú vo vyhradených priestoroch areálu školy s triednymi učiteľmi.

              Obed v tento prvý deň nebude, taktiež ŠKD nebude v prevádzke.                                       

              Záujem o stravu v školskej jedálni budú zisťovať triedne učiteľky prostredníctvo prihlášky na stravu. Variť v školskej jedálni sa bude od piatka 3. septembra 2021.

              Vyučovanie v piatok 03.09.2021: 1. stupeň -  4 vyučovacie hodiny,

                                                                   2. stupeň -  5 vyučovacích hodín.

              Vyučovanie od pondelka 06. 09. 2021 bude podľa aktuálneho rozvrhu hodín.

               

              Vážení rodičia!

              Ministerstvo školstva za účelom udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach zostavilo manuál ŠKOLSKÝ SEMAFOR v školskom roku 2021/2022, ktorý stanovuje základné prevádzkové podmienky škôl a školských zariadení počas pandémie ochorenia COVID-19. 

              • Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy
                v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti" žiaka
                . Tlačivo je dostupné aj v aplikácii Edupage. V prípade, že nemáte možnosť toto "Vyhlásenie" vytlačiť, môžete ho vyplniť a podpísať ráno pri vstupe do budovy školy.
              • V prípade, že žiak spĺňa výnimku z karantény, odporúčame rodičom, aby
                o tom informovali školu prostredníctvom formulára " Oznámenie o výnimke z karantény".
              • Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť "Potvrdenie o chorobe" od všeobecného lekára pre deti a dorast, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť, ktorá môže mať za následok zhoršenú známku zo správania prípadne nutnosť vykonať komisionálne skúšky.
              • Žiak musí mať prekryté horné dýchacie cesty počas celého vyučovania podľa aktuálnej platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR.
              • Rodič zabezpečí pre žiaka každý deň minimálne dve rúška (jedno náhradné) a papierové jednorazové vreckovky.

              Tešíme sa na Vás v novom školskom roku.

                                                                       Vedenie školy

              Prílohy na stiahnutie: 

              Oznamenie_o_vynimke_z_karanteny.docx

              Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx

               

            • Športový deň vyučujúcich

            • 6. 7. 2021 – Chopok (2024 m n. m.)

              Ráno sme vyrazili zo Závadky do doliny Krupová. Zo stanice Krupová nás lanovka vyviezla do prestupnej stanice Kosodrevina, z ktorej sme pokračovali lanovkou na Chopok. Na Chopku sme absolvovali turistickú prechádzku na vrchol Chopku a na Dereše. Po tomto výkone sme načerpali sily a energiu osviežením v Kamennej chate. Z Chopku sme pokračovali dole na Liptov, kde sme sa poprechádzali okolo Vrbického plesa. Počasie nám vyšlo akurát, hore na Chopku nás vetrík príjemne ochladil a dole v Demänovskej doline nás slniečko zohrialo. Príjemne unavené, ale zrelaxované sme sa vrátili lanovkami späť. Na ceste domov nás sprevádzala pohoda a krásne zážitky.

              Mgr. Jozefína Ambrozová

            • Účelové cvičenie

            • Dňa 25.6.2021 sa na našej škole uskutočnili didaktické hry pre žiakov prvého stupňa a účelové cvičenie ochrany života a zdravia pre žiakov druhého stupňa. Po vyhlásení cvičného požiarneho poplachu sme mali spoločný začiatok- ukážku techniky Dobrovoľného hasičského zboru Závadka nad Hronom. Bc. Kamil Ševc žiakom predstavil prácu dobrovoľných hasičov, ukázal im vybavenie auta, dovolil obliecť ťažký hasičský kabát, založiť prilbu, držať pevne hadicu a vytvárať dúhu. Po ukážkach sa žiaci turistickou chôdzou presunuli do areálu Horského Hotela Vŕšky. Pani Alena Polonyová zabezpečila sponzorsky jazdu na koni pre odvážnych žiakov v doprovode s dievčatami Ninou Kánovou a Timeou Stasíkovou, ktoré viedli koníky so žiakmi po dohodnutom okruhu.  V areáli mali žiaci možnosť zahrať si futbal, bedminton a iné športové hry. Krásne slnečné dopoludnie prerušil letný dážď.

              Ciele účelového cvičenia sme napĺňali v súlade s osnovami. V praktickej časti sme sa zamerali najmä na Protipožiarnu prípravu a Pohyb a pobyt v prírode a jej ochranu. 

              Ďakujeme DHZ Závadka nad Hronom za ukážky techniky.

              Ďakujeme Alene Polonyovej za možnosť zorganizovať cvičenie v areáli Hotela Vŕšky a za umožnenie jazdy na koni. 

              Ďakujeme Nine Kánovej a Timei Stasíkovej za pomoc pri vození sa na koníkoch.

              Mgr. Anna Belková

            • Ukážky športovej kynológie

            • Dnes, 24.6.2021 k nám do školy zavítali kynológovia z KK JLDog klub z Brezna pod vedením pána Jána Luptáka. Predstavili nám svojich verných psíkov, ukázali nám ich poslušnosť, dovolili nám psíky rôznych rás pohladkať. Šteniatka husky boli veľmi prítulné a spokojné, že ich deti kŕmia pamlskom a hladkajú.

              Viac fotografií nájdete na webovej stránke klubu: https://www.kkjldog.sk/ukazky-sportovej-kynologie/?fbclid=IwAR1f4croyPEIzZ4YArWYlYHWrYjQfGP1ShdlyZH7DiPR_GDF4D5mg3PFs5I

              alebo : https://www.zonerama.com/jldog/Album/7374013?fbclid=IwAR1B1-KbTy_wmCYC-iRbPrcqH6AUGciQIKd5_a2nAG9_yIDI9RimxXyZdWs

              Ďakujeme za ukážky psíkom a kynológom z klubu JLDog. 

              Mgr. Anna Belková